Online Ön Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak online ön randevu alabilirsiniz.

RANDEVU
AL

Ghizlane Blog | Diş Beyazlatma Eskişehir
30 Ocak 2023 , Pazartesi
Diş Beyazlatma Eskişehir

Son yıllarda estetik diş hekimleri tarafından daha beyaz dişlere sahip olmak için diş beyazlatma yöntemi sıklıkla uygulanmaktadır. Diş beyazlatma jelleri kullanılarak, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin giderilmesi işlemine diş beyazlatma denir.

Diş beyazlatmaya Neden İhtiyaç Duyulur ?

Kişisel bakımına özen gösteren kişiler için diş görünümü son derece önemlidir. Dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları kişileri psikolojik açıdan etkileyebilir. Estetik diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil ve konum bozuklukları giderilebilir. Diş beyazlatma (bleaching) işlemi diğer restoratif metotlara kıyasla daha ekonomik, kolay ve zahmetsizdir.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder ?

Küçük yaşlarda dişlerin oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar ve antibiyotik kullanımı, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler (sigara, çay ve kahve) ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerde renklenme yapabilir.

Dişlerde meydana gelen bu renk değişimi ikiye ayrılır:

İç renklenme: Fırçalama ile giderilemeyen dişin içine nüfuz etmiş lekelerdir. Oluşumu sırasında yapısal bozukluğa uğrayan dişler bu sınıfa girer. Bu tip vakaların büyük bir kısmında beyazlatma işlemi çok başarılı olur.

Dış renklenme: Sigara, çay, kahve ve kola gibi diş yüzeyini boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Diş taşı temizliğinden sonra çoğunlukla bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

Diş beyazlatma tedavisine başlamadan önce, uzman diş hekimi tarafından hastanın tedaviye uygun olup  olmadığının belirlenmesi gerekir. Diş beyazlatma seansında öncelikle dişler temizlenir. Ardından diş eti ve dudakların zarar görmemesi için koruyucu takılır. Sonraki adımda dişlere jel sürülür ve 30 saniyelik aralıklarla ışınlanmalar yapılır. Fakat ışınlanma süresi hastaya ve kullanılan cihaza göre değişiklik gösterir. Bir sonraki adımda ise jeller çıkarılır, ağız içi koruyucu aparatlar çıkarılır ve işlem tamamlanır.

Lazer Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz

Diş beyazlatma işlemi tüm yetişkinlere uygulanabilir. Fakat bu uygulamada sakınca olabilecek durumlar da vardır. Bunlar:

  • Hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmemektedir.
  • 18 yaşını doldurmayan kişilere
  • Kanser hastalarına
  • Ciddi dişi eti problemi olan kişilere
  • Homeopatik olarak madde veya fotoreaktif ilaç kullanan kişilere 

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyinde ve diş etinin birleşim hattında oluşan tartar olarak da bilinen tabakaların diş hekimi tarafından özel aletlerle çıkarılmasıdır. Diş eti çizgisinin üzerinde meydana gelen yapılar, diş etlerinde inflamasyona neden olarak, hassasiyete yol açabilir ve diş etine zarar verebilir. Bu durum da zamanla diş eti hastalıklarına neden olabilir. Bu rahatsızlıklardan en hafifi diş eti iltihabıdır (gingivitis) ve kendini kanama ile belli eder. Sarı, kahverengi, sert ve gözenekli diş taşları, yapısı gereği yiyecek ve içecekleri kolayca tutabilir, doğru fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı da zorlaştırabilir. Diş taşları bakteri oluşumundan dolayı ağız kokusu yaratır. Ağız hijyeninin korunması ve doğru bakım yapılabilmesini kolaylaştırdığı için diş taşı temizliği geciktirilmemelidir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır ?

Öncelikle diş taşı temizliğinin evde yapılmaması gerektiği bilinmelidir. Diş taşı temizliği uzmanlar tarafından diş kliniğinde yapılması gereken bir tedavidir. Genellikle özel el aletleri ve ultrasonik cihazlar ile tartar temizlenir ve diş yüzeyinden uzaklaştırılır. Lazer cihazları da diş taşı temizliğinde kullanılabilir. Diş taşları ve plak ağızdan uzaklaştırıldıktan sonra özel cila maddeleri ve fırçalarla diş yüzeyi cilalanır. Bu sayede diş yüzeyinin pürüzlü yapısı azaldığı için yeni plak oluşumu zorlaşır.

Diş Taşı Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalıdır ?

Diş taşı temizliğinin ne sıklıkla yapılması gerektiğine diş hekimi muayene sırasında karar verir. Burada diş hekimi kontrollerinin sıklığı ve ağız içi hijyen ve bakımı da belirleyicidir. Diş hekimi uzmanları, diş eti hastalığı ya da riski olması durumlarında diş taşı temizliğinin 6 ayda bir yapılmasını tavsiye eder. Eğer ağzınız ve tükürük yapınız plak ve tartar oluşumuna yatkınsa daha sık muayene ve diş temizliği yapılabilir. Diş taşına daha yatkın olan kişiler;

  • Ağız kuruluğu olanlar
  • İyi diş temizliği yapamayanlar
  • Baş boyun bölgesine radyoterapi alanlar
  • Sigara kullananlar
  • Nişastalı ve şekerli yiyecekleri çok fazla tüketenler
  • Rutin ağız hijyeni sağlamayan kişiler
31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Eskişehir şeffaf plak, bozuk diş pozisyonlarının, ideal pozisyonlarına gelmesi için kullanılan ve neredeyse hiç belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

DAHA FAZLA
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir.

DAHA FAZLA

DAHA FAZLA YÜKLE

Ghizlane Genç Whatsapp