Online Ön Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak online ön randevu alabilirsiniz.

RANDEVU
AL

Ghizlane Blog | Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi
31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Şeffaf plaklar diş telleri gibi dışarıdan bakıldığında görünmediği için son derece estetik görünüm sağlar. Dişlerinizin doğru konumlanmasını sağlamak için özel olarak üretilen şeffaf plaklar sayesinde kısa sürede sağlıklı ve estetik dişlere kavuşabilirsiniz.

Aligner, diş çapraşıklığı durumunda dişlerinizin ideal pozisyona gelmesi için geleneksel diş tellerine alternatif olarak geliştirilen bir teknolojidir. Bu şeffaf plaklar kişiye özel olarak üretilir ve en önemli özelliği dışarıdan bakıldığında belli olmamasıdır. Alignerlar dijital ortamda dizayn edilir ve mevcut dişlerinizin kalıbına göre tasarlanır. Dişlerinizi olması gereken konuma getiren aligner şeffaf plaklar ile kusursuz gülüşlere kavuşabilirsiniz.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanabilir ?

Şeffaf plak tedavisinde diğer ortodontik tedavi yöntemlerinde olduğu gibi yaş sınırı yoktur. Diş diziliminde bozukluk olan ve diş boşluğu olan herkese şeffaf plak tedavisi uygulanabilir. Birçok yönden avantajı bulunan şeffaf plakları, metal tellerin yarattığı acı hissi olmamasından dolayı çocuklar ve dışarıdan bakıldığında neredeyse görünmediği için yetişkinler sıklıkla tercih etmektedir. Şeffaf plak tedavisi aynı zamanda; çene yapısında anormallik bulunmayan, gömülü dişi bulunmayan, dişleri arasında aşırı büyük boşluk bulunmayan kişilere uygulanmaktadır.

Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları

  • Şeffaf plakların metal destekli diş tellerine göre oldukça estetik bir görünümü vardır. 
  • Şeffaf plaklar dışarıdan bakıldığında belli olmadığı için iş ve sosyal yaşamınızı etkilemez.
  • Şeffaf plaklar takılıp çıkarabilme özelliğine sahip olduğu için istediğiniz yemeği rahatlıkla tüketebilirsiniz.
  • Şeffaf plaklar ağız ve diş hijyenini kolaylıkla sağlayama avantajı sunar.
  • Şeffaf plaklar geleneksel diş tellerine göre daha az muayene gerektirir. 
  • Şeffaf plaklar ince olduğu için diş üzerinde yük oluşturmaz.
  • Şeffaf plaklar ağızda estetik ve zarif görünümü ile tam uyum sağlar.
  • Şeffaf plaklar istenildiği zaman takılıp çıkarılabildiği için kullanımı son derece konforludur.
  • Şeffaf plaklar FDA onaylı malzemeler kullanılarak, kişiye özel tasarlanır.

Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır ?

Eskişehir şeffaf plak tedavisinin uygulanması için öncelikle hastanın ağız ve dişlerinin ölçüsünün alınması gerekir. Hastadan alınan ölçüler 3 boyutlu bir tarayıcı tarafından taranır ve çok sayıda kişiye özel şeffaf plak 3 boyutlu yazıcılar tarafından hazırlanır. Haftalık olarak dişlerin değişimleri bir simülasyon hazırlanarak hekime veya hastaya gösterilir. Dişlerin final görünümü her iki taraf için onaylandıktan sonra şeffaf plaklar teslim edilir. Haftalık süreçlerle her bir plak değiştirilir, her değişen plakta dişler biraz daha düzelir. Şeffaf plakların gün içerisinde 20-22 saat takılması önerilir.

Şeffaf Plak Tedavisini Neden Tercih Etmeliyiz ?

Şeffaf plaklar dışarıdan bakıldığı zaman neredeyse belli olmadığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Takılıp çıkarılabilme özelliği ile kişiye kullanım kolaylığı sağlayan şeffaf plaklar, dişleri fark ettirmeden olması gereken konumuna getirir. Şeffaf plakları kullanmak iş ve sosyal yaşamınızı etkilemez, özgüvenle gülümsemenizi ve konuşmanızı sağlar. Estetik görünümü ile şeffaf plaklar, özellikle ileri yaştaki hastalar için oldukça avantajlıdır. Şeffaf plakları kullanırken geleneksel diş tellerinde olduğu gibi bazı besinlerin tüketiminde kısıtlama yaşamazsınız. Aynı zamanda şeffaf plakları istediğiniz zaman çıkararak ağız ve diş bakımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Şeffaf Plak Tedavisi Telaffuz Sorunu Yaratır Mı ?

Şeffaf plaklar ağız ve diş yapınızla uyumlu olacağı için konuşma esnasında herhangi bir telaffuz problemi yaşatmaz. Yalnızca şeffaf plak tedavisine başladığınız ilk 1-2 gün konuşmanız hafif bozulabilir. Ancak zamanla diliniz şeffaf plaklara alışacağı için konuşmanız normalde dönecektir.

Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi Fiyatları

Eskişehir şeffaf plak tedavisi fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Geleneksel diş telleri ile kıyaslandığında şeffaf plaklar avantajları bakımından daha maliyetlidir. Dışarıdan bakıldığında görünmediği için kişiye estetik bir görünüm sağlayan şeffaf plakların fiyatları, kişiden kişiye göre değişmektedir. Bunun yanı sıra şeffaf plakların fiyatları; diş problerinizin büyüklüğüne, doktorunuzun deneyimine, tedavi alacağınız kliniğe, kullanılan teknoloji ve malzemeye göre değişmektedir. Şeffaf plak tedavisinin fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 
31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Eskişehir şeffaf plak, bozuk diş pozisyonlarının, ideal pozisyonlarına gelmesi için kullanılan ve neredeyse hiç belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

DAHA FAZLA
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir.

DAHA FAZLA

DAHA FAZLA YÜKLE

Ghizlane Genç Whatsapp