Online Ön Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak online ön randevu alabilirsiniz.

RANDEVU
AL

Ghizlane Blog | Eskişehir Çene Cerrahisi
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Eskişehir çene cerrahisi; ortognatik cerrahi olarak da bilinen çene cerrahisi ile çene bölgesindeki hastalıkları, bozuklukları, doğumsal anormalliklerin teşhisi ve tedavisi yapılır. Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir. Bazı hastalarda diş ve çene yapısındaki anormallikleri düzeltmek için ortognatik tedavinin yanında diş teli gibi ortodontik tedaviler de yapılabilir. Çene cerrahisi operasyonlarının türüne ve hasta özelliklerine göre planlanmış olan cerrahi prosedürler; lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi altında uygulanabilir. Ortognatik tedavilerin kesinlikle alanında uzman ve deneyimli hekimler tarafından yapılması gerekir. Çene cerrahisi ameliyatları, çene gelişimi tamamlandıktan sonra kadınlarda 14-16, erkeklerde 17-21 yaşlarında yapılması uygundur.

Ortognatik Cerrahi Neden Gereklidir ?

Üst veya alt çenelerdeki uyumsuzlukları düzeltmek için ortognatik cerrahi oldukça gerekli bir tedavidir. Ortognatik tedavilerin amacı; çiğneme, konuşma ve nefes alma fonksiyonlarınızı iyileştirmek ve estetik görünümünüzü iyileştirmektir. Kişiler ortognatik tedavi sonrası daha estetik bir görünüme kavuşacağı için kendilerini özgüvenli hissederler. Kişilerin sosyal yaşamlarını ve sağlığını olumsuz etkileyen anormal çene bozukluklarının bu nedenlerden dolayı tedavi edilmesi gerekir.

Çene Cerrahisi Kapsamında Yapılan İşlemler

Çene cerrahisi klinik uygulamaları çok çeşitli konuları barındırmaktadır. Kliniğimizde çene cerrahisi kapsamında tedavi edilen yaygın problemler şunlardır;

  • Düz üst çene
  • Diş etlerinin aşırı görünmesi (yani gummy smile)
  • Yüzün genel olarak uzaması
  • Yüz asimetrisi
  • Uzun alt çene
  • Kısa alt çene
  • Obstrüktif uyku apnesi
  • Travma sonucu oluşan çene şekil bozuklukları

Çene Kemiği Problemleri Nasıl Gelişir?

Çene kemiği problemleri genel olarak ya doğuştan mevcuttur ya da daha sonra çenenizi etkileyen yaralanmalar veya diğer tıbbi durumlardan kaynaklanır.

Kimler Ortognatik Cerrahi Adayıdır?

Genellikle yanlış kapanışı olan veya çenesi yanlış konumlanmış hastalara ortognatik cerrahiyi öneriyoruz. Çene büyümesi kademeli bir süreçtir ve yukarıda bahsedildiği gibi, bazı durumlarda bu büyüme tamamlandıktan sonra üst ve alt çeneler uyumsuz olabilir. Büyüme sırasında çenenin yaralanması, çenelerin tutarsız büyümesinin başka bir nedeni olabilir. Bu, çiğneme işlevini, konuşmayı, uzun süreli ağız sağlığını ve yüz görünümünü etkileyebilecek bir dizi soruna neden olabilir. Aşağıdaki koşullardan herhangi biri düzeltici çene cerrahisinden fayda sağlayabilir:

  • Yiyecekleri çiğneme veya ısırma ile ilgili zorluklar
  • Yutma güçlüğü Kronik çene veya çene eklemi ağrısı ve baş ağrısı
  • Dişlerde aşırı aşınma ve yıpranma
  • Açık kapanış (ağız kapalıyken üst ve alt dişler arasındaki boşluk)
  • Önden veya yandan dengesiz bir yüz görünümü
  • Yüz yaralanması veya doğum kusurları
  • Geri çekilen çene (overbite)
  • Çıkıntılı alt çene (underbite)
  • Dudakları zorlamadan bir araya getirememe
  • Kronik ağız solunumu ve/veya ağız kuruluğu
  • Uyku apnesi

Çene Cerrahisi Tedavisi Nasıl Yapılır

Çene cerrahisi tedavisi yapılırken öncelikle hastaların tomografi ve röntgeni çekilir. Ardından elde edilen görüntülere göre tedavi süreci ve aşamaları tasarlanır. Tedavi planlamaları oluşturulduktan sonra uzman hekimler hastaya tedavi süreci hakkında bilgi verirler. Bilgiler hastaya aktarıldıktan sonra aklına takılan ve endişe ettiği durumlar hakkında açıklama yapılarak tedavi sürecine başlanır.

Çene cerrahisi tedavisinde yaklaşık olarak 1 ila 2 yıl arasında sürecek bir ortodonti tedavisi uygulanır. Çenede var olan problemlerin tedavi edilmesinden önce dişlerin kapanışlarını ve dizilimlerinin düzeltilmesi gerekmektedir. Bunun için ilk etapta diş teli süreci gerçekleşir. Ortodontik (diş teli) tedavi süreci tamamlandıktan sonra çene yapısının tedavi edilmesi işlemine geçilir.

Ortodontik tedavi süreci tamamlandıktan sonra hastaların röntgenleri ve fotoğrafları yeniden çekilerek çene cerrahisi için planlamalar yapılır. Çene cerrahisinin aşamaları uygulanmaya başladıktan ve tedavi tamamlandıktan sonra ortalama bir aylık bir iyileşme süreci vardır. Bu bir ay geçtikten sonra hastalar 6 ila 12 aylık bir diş teli tedavisi alır. Bu aşamada ilk etapta uygulanan diş teli tedavisinin ve daha sonra uygulanan çene cerrahisinin kalıcı olması için gerekli olan son tedavi aşamasıdır.

Çene Cerrahisi Kimlere Uygulanır ?

Çene cerrahisi, çene yapısında ileri derecede problemler olan kişilere uygulanır ve kemik gelişimini tamamlamış, çene yapısı oturmuş hastalara uygulanmaktadır. Kişilerin çene gelişimi tamamlandıktan sonra bu tedaviyi almalarında bir sıkıntı yoktur.

Çene yapısındaki sıkıntılar nedeniyle çiğnemede, ağzın kapanışında ve konuşma esnasında zorluklar ve aksaklıklar yaşayan bireyler çene cerrahisi tedavisi için uzman hekimlerden yardım alabilirler.  Alt çenenin üst çeneye göre daha ileride ya da geri veya tam tersi bir durum nedeniyle kişinin estetik kaygılarını ortadan kaldırmak için çene cerrahisine başvurabilirler.

Çene Cerrahisinin Avantajları Nelerdir ?

Çene cerrahi tedavisine başlanacağı zaman hasta tedavi hakkında bilgilendirilirken ve tedavi sürecinin planlaması yapılırken hastanın istekleri de göz önünde bulundurulur. Bu tedavinin asıl amacı fiziki problemlerin tedavi edilmesi olsa da ilk etapta hastanın estetik kaygıları dikkate alınarak tedavi süreci planlanabilir. Bu şekilde planlanan tedavi sürecinde hastanın çene sorunları tedavi edilirken aynı zamanda estetik açıdan daha iyi görünmesi sağlanabilir. Böylece hasta rahatsızlığını tedavi ettirmiş olurken, psikolojik açıdan da kendini daha iyi hisseder.

Ortognatik cerrahi ile hastanın kazandığı avantajlar şu şekildedir;

  • Daha güzel bir yüz estetiği,
  • Çene ve diş kapanışlarında ideal bir görüntü,
  • Konuşma, solunum ve çiğneme fonksiyonlarında düzelme,
  • Bunlara bağlı olarak hasta psikolojisinde olumlu yansımalar.

 

31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Eskişehir şeffaf plak, bozuk diş pozisyonlarının, ideal pozisyonlarına gelmesi için kullanılan ve neredeyse hiç belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

DAHA FAZLA
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir.

DAHA FAZLA

DAHA FAZLA YÜKLE

Ghizlane Genç Whatsapp