Eskişehir’de Ortodonti
Yunancada ortho düzgün ve odons diş kelimelerinden oluşan ortodonti dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün bir şekilde yerleşmesi ile ilgilenir. Ortodonti aynı zamanda kapanış bozuklukları ve çene düzensizliklerinin tedavi edilmesini sağlar. Ortodonti tedavisi ile daha sağlıklı ağız ve diş yapısına sahip olmanın yanı sıra daha estetik ve etkileyici bir görünüm kazanırsınız. Ortodonti tedavisi ile güzel bir gülümsemeye sahip olacağınız için özgüveniniz de artacaktır.
Eskişehir Ortodontist
Eskişehir ortodontist; diş ve çene düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış diş hekimlerine denir. Her diş hekimi ortodontist değildir. Ortodontist olabilmek için 5 yıl diş hekimliği eğitimini tamamladıktan sonra en az 4 yıl ortodonti uzmanlığı eğitimi almış yada bu alanda doktora yapmak gerekmektedir. Ortodonti uzmanlığı uzun süreli eğitimler ve uzmanlık gerektiren bir diş hekimliği branşıdır. Ortodontik tedavilerin yalnızca bu alanda uzmanlaşmış ortodonti uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir.
Eskişehir Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Eskişehir ortodonti tedavisi bir takım aşamalardan oluşur. Ortodonti tedavisine başlarken öncelikle ortodontistiniz sizi muayene ederek dişlerinizdeki uyumsuzluk, çapraşıklık gibi problemlerin ne derece büyük olduğunu saptayarak tedavinin gerekliliğine karar verir.
Ortodontist bu süreçte hastanın ağzını detaylı bir şekilde muayene eder. Ardından nasıl bir tedavi planı izleyeceğini hasta ile paylaşır. Daha sonra tedavi için gerekli koşullar hazırlanır. Hijyen bu koşulların başında gelir. Ağız içerisinde bir çürük varsa tedavi edilmelidir. Ağız bakımı özenle yapıldıktan sonra hazırlık işlemi tamamlanmış olacaktır. Hazırlık aşamasından sonra doktor hasta için planladığı tedavi seçeneklerini sunar. Birden fazla tedavi seçeneği olmasının nedeni ortodonti tedavisinin hastadan hastaya göre değişkenlik göstermesidir.
Bu durum hastanın çene yapısına, diş ve ağız yapısına göre değişir. Karar aşamasında hastanın ağzının açık bir şekilde kalması için kalması için ekartör takılır. Bu sayede ortodontist işine kolaylıkla yapacaktır. Diş telleri iki farklı şekilde takılır. İndirekt bonding bu işlemlerden biridir. Bu yöntemle dişlere braketler yapıştırılır. Sonrasında aralarına ark telleri geçirilir. Daha sonra lastikler takılır. Bu yöntem son derece güvenilirdir. Tedavi, hastanın önceden alınmış ağız ölçüleri alınmış hastanın kalıpları hazırlanır. Kontroller doğru yapıldıktan sonra diş teli veya invisalign şeffaf plakları ağza takılır hale getirilir.
Ortodonti Tedavisinin Mutlaka Yapılması Gerekli Midir ?
Ortodonti tedavilerinin estetik nedenlerle yapılmasının yanı sıra ileride oluşabilecek diş eti problemlerinin önüne geçilmesi, çene eklemi sorunlarının önlenmesi, çiğneme işlevselliğinin sağlanması ve konuşurken telaffuz sorunu yaşayan insanların probleminin çözülmesi için gereklidir.
Ağızdaki problemin çeşidine göre, hareketli apareyler, işlevsel apareyler ve sabit apareyler ile tedavi planı belirlenir. Dişteki bozuklukların daha hafif olduğu durumlarda, takıp çıkarılabilen lastik hareketli apareyler ile problem çözülebilmektedir. Ortodonti branşı diğer diş hekimi yan dalları ile daima iş birliği içerisinde çalışmaktadır.