Online Ön Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak online ön randevu alabilirsiniz.

RANDEVU
AL

Ghizlane Blog | Fonksiyonel Apareyler Hakkında Bilmeniz Gerekenler
21 Mart 2020 , Cumartesi
Fonksiyonel Apareyler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eskişehir’de Ortodontist Ghizlane Genç Tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.

Diş çapraşıklıkları ve çene bozuklukları gibi sık görülen ortodontik problemler, teknolojik gelişmeler ile birlikte çözüme kavuşturulabiliyor. Her geçen gün gelişen ortodonti tedavi yöntemleri de süreci hem kısaltıyor hem de bir hayli kolay hale getiriyor. Dişlerin dizilimlerinde görülen sorunlar ile çenede görülen bozukluklar için tedavi, farklı bir şekilde yürütülüyor. Başarılı sonuçları ile son yıllarda giderek popüler hale gelen fonksiyonel apareyler ve çeşitli braketler, tedavilerin de temelini oluşturuyor.

Fonksiyonel Apareyler Nelerdir?

Belirtilerini erken yaşlarda hissettiren çene bozukluklarının tedavilerinde kullanılan fonksiyonel apareyler, çenenin gelişiminde büyük rol oynuyor. Fonksiyonel apareylerin temel amacı, kas kuvvetini kemiğe iletmek ve böylece sağlıklı bir çene formu oluşturmak olarak özetleniyor. Alt çenenin önde ya da üst çenenin arkada konumlandığı çene bozukluklarında fonksiyonel apareyler alt çeneye yerleştiriliyor ve böylece çenenin doğru konuma yerleştirilmesi sağlanıyor. Aparey yardımıyla doğru konuma sabitlenen çene, bu sayede zaman içerisinde ideal formuna kavuşuyor. İkiz blok, manyetik, forsus gibi çeşitli fonksiyonel aparey türü bulunuyor ve bunlar arasındaki tercih, uzman diş hekiminin inisiyatifinde oluyor. Hastanın durumu ile birlikte çene bozukluğunun şiddeti ya da farklı parametreler, tedavi sürecini etkileyebildiği gibi hareketli ya da sabit fonksiyonel aparey tercihini de büyük oranda etkiliyor.

Braket Çeşitleri Nelerdir ?

Diş teli tedavilerinde diş üzerine yerleştirilen braketler, özellikle ergenlik çağındaki bireyler için istenmeyen bir duruma sebebiyet veriyor. Yanlış bilinç doğrultusunda tedavinin sonucundan ziyade şekli ön plana çıkarılıyor. Ancak ortodontide görülen gelişmeler, tedavi sürecini bütünüyle iyileştiriyor. Böylece hastanın önüne farklı braket alternatifleri çıkarılabiliyor.

Invisalign adı verilen ve halk arasında diş telsiz ortodonti tedavisi olarak bilinen tedavi türünde klasik metal braketler kullanılmıyor. Lingual braketler dişlerin arka yüzeylerine yerleştirilen braketlere verilen isimken bu tedavi yöntemi de bir hayli sık tercih ediliyor. Metal braketler geçmiş yıllardaki popülerliğini yitirse de etkin bir tedavi olması sayesinde halen daha seçilebiliyor. Metal rengine karşı olumsuz duranlar için farklı renklerde braketler de sunulabiliyor. Ayrıca hem materyal dayanıklılığı hem de estetik görünümü ile ön plana çıkan seramik braketler de braket çeşitlerinden bir diğerini oluşturuyor.

Braket Nasıl Kullanılır ?

Ağız içi fonksiyonel apareylerin kullanım süresi hastanın ve bozuklukların durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3-10 ay olarak kabul ediliyor. Kullanım sırasında hastanın yapması gereken tek şey ise düzenli bakımlar oluyor. Braketlerin kullanımı ise diş teli tedavisi ile birlikte değişiyor ve yine düzenli bakım, kullanım sağlığı açısından oldukça değerli görülüyor.

31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Eskişehir şeffaf plak, bozuk diş pozisyonlarının, ideal pozisyonlarına gelmesi için kullanılan ve neredeyse hiç belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

DAHA FAZLA
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir.

DAHA FAZLA

DAHA FAZLA YÜKLE

Ghizlane Genç Whatsapp