Online Ön Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak online ön randevu alabilirsiniz.

RANDEVU
AL

Ghizlane Blog | Lingual Ortodonti Nedir ?
20 Kasım 2019 , Çarşamba
Lingual Ortodonti Nedir ?

Lingual ortodonti tedavisi  ortodonti uzmanları tarafından yapılan diş teli tedavisidir.  Aynı zamanda çene hastalıkları tedavisini de içine almaktadır.  Bu tedavide dişlerin çapraşık duruşları, dişlerin arasındaki boşluklar ve kapanış anomalileri düzeltilmektedir.  Lingual tedavide diş teli ile tedavi edilir. Ancak bu diş telleri dişlerin arka kısmında yani önden bakıldığında görülmeyecek şekilde yerleştirilerek yapılmaktadır.  Bu Lingual tedavide kullanılan diş telleri kişiye özel yapılmaktadır. Çünkü ağız içi ölçüsü her kişiye göre değişmektedir.

 

Lingual Tedavi İle Her Türlü Ağız İçi Ortodontik Bozukluklar Tedavi Edilebilir Mi ? 

Lingual tedavi özellikle son yıllarda hızla gelişmeye ve değişmeye başlamıştır.  Teknolojik gelişmeler laboratuvar teknikleri ve bilimsel gelişmeler bu konudaki tedavileri ve diş tellerini bunların yapıştırılmasında üretilen maddeler oldukça gelişmiştir.  Bu alan diş hekimliğinin ve ortodontist hekimlerin uzmanlık alanıdır. Ortodonti uzmanı tarafından yapılan bir tedavidir.  Lingual tedavi de diş bozuklukları ve çene bozukluklarının tamamı tedavi edilebilmektedir. 

 

Lingual Tedavide Kullanılan Braketler Diğer Ön Tarafa Takılan Braketlerden Farklı Mıdır?

Lingual tedavide kullanılan braketler dişlerin ön kısmına takılan braketlere göre biraz daha küçüktür.  Bundan dolayı lingual ortodonti tedavilerinde hasta bu değişikliğe daha çabuk alışmaktadır. Ancak iç kısma takılan yani lingual tedavide kullanılan braketler iç kısımda olduğu için hastayı diğerine göre biraz daha fazla rahatsız etmektedir.  Ancak alışma ve adaptasyon süresi daha kısadır. 

 

Lingual Tedavide Braketler Takıldıktan Sonra Hastaların Şikâyetleri Nelerdir? 

Lingual braketler diğerlerine göre hastayı daha fazla rahatsız etmektedirler.  Braketler ağız içine yerleştirildikten sonra ağız içinde tükürük salgılanması normal koşullara göre biraz daha fazla olur.  Ancak bu durum çok uzun sürmez. Maksimum 48 saat içinde geçer. Başlangıçta tellerin iç kısımda olması sebebiyle dilin sürekli oraya temas etmesi sonucunda dilde birtakım tahrişler oluşabilir.  Bu da maksimum 1 hafta içinde alışılarak geçmektedir. Bir de lingual tedavide hastanın kapanışında içine yerleştirilen braketler birbirine temas etmektedir. Bundan dolayı da yanlarda açıklıklar oluşmaktadır.  Bu da braketlerin takılmasından itibaren bir ay içinde tamamen ortadan kalkar ve hasta rahatsızlıkları biter.

 

Lingual Tedavi Diğer Ortodonti Tedavisinden Daha Zor Bir Tedavidir Midir?

Başlangıçta lingual tedavinin daha zor bir tedavi olduğu düşünülebilir.  Ancak bu tekniklere hasta zaman içinde alışmaktadır. Lingual tedavi uygulanan hastaların mutlaka ara yüz fırçaları ve diş duşu denilen ağız sularıyla günlük temizlik ve bakımına dikkat etmeleri gerekmektedir.  Lingual tedavi kişiye özel braketler üretilmesi ile gerçekleştirildiği için laboratuvar aşaması biraz maliyetlidir. Çünkü hastaya özel braketler yapılmaktadır.

 

 

Tedavi Süresi Ortodonti Tedavi Süresi Ne Göre Ne Kadar Farklıdır?

Genel anlamda bakıldığında lingual tedavi de kullanılan braketler kişiye özel yapıldığından biraz daha uzun sürdüğü söylenebilir.  Ancak günümüzde laboratuvar teknikleri ve teknolojik gelişmeler oldukça gelişmiştir. Bundan dolayı bu süre günümüzde oldukça kısalmıştır.  Dolayısıyla bu teknikle yapılan tedavilerde klinik tecrübe biraz öne çıkmaktadır. Genel anlamda bakıldığında aralarındaki fark bugün oldukça kapanmıştır. 

 

Lingual Tedavide Takılan Braketler İnsanlarda Sosyal Yaşamı Etkiler Mi ? 

Artık günümüzde gerek ortodonti tedavileri gerekse lingual ortodonti tedavileri çok fazla yapılmakta ve kişiler diş sağlıkları ve çene sağlıkları için bunu tercih etmektedirler.  Bu tedavinin süresi biraz uzun olmasına rağmen dişlerdeki düzelme gözle görülür biçimde olmaktadır. Dolayısıyla bu görsellik hastada psikolojik olarak bir rahatlık sağlamaktadır.  Tedavide braketler estetik açıdan bir sorun oluşturmamaktadır. Çünkü diş braketleri dişlerin iç kısmına yerleştirilmektedir. Dolayısıyla hastaların sosyal yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek bir durum yaşanmamaktadır.

31 Mayıs 2023 , Çarşamba
Eskişehir Şeffaf Plak Tedavisi

Eskişehir şeffaf plak, bozuk diş pozisyonlarının, ideal pozisyonlarına gelmesi için kullanılan ve neredeyse hiç belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

DAHA FAZLA
16 Şubat 2023 , Perşembe
Eskişehir Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi ile ortodontik tedaviler ile çözülemeyen problemler tedavi edilebilir.

DAHA FAZLA

DAHA FAZLA YÜKLE

Ghizlane Genç Whatsapp